Форма випуску: олія.
Склад: олійний екстракт із кісточок винограду.
Значення для організму
Виноградна кісточка є найсильнішим антиоксидантом з оптимальною композицією жирних кислот, у складі яких 89% незамінних. Завдяки унікальному складу виноградна олія з антиоксидантної дії у 20 разів активніша, ніж вітамін С, щодо небезпечних для організму вільних радикалів.
Крім жирних кислот, в олії містяться чимала кількість жиророзчинних вітамінів А, Е, каротин, стероїди, флавоноїди, зокрема проантоціанідини, а також ресвератрол.
Ресвератрол належить до фітоалексинів — захисних речовин, що виробляються рослинами у відповідь на пошкодження. Наукові дослідження переконливо свідчать про протизапальну, протипухлинну дію ресвератролу. Доведено, що ресвератрол активізує процеси апоптозу ракових клітин, пригнічуючи їх ріст і ділення, підвищує ефективність хімієтерапії, послаблює важкі побічні ефекти.
Виноградна кісточка багата на проантоціанідини, які визначають м'який протизапальний ефект. У цьому механізмі залучені процеси, що впливають на інгібування запальних цитокінів, нейтралізацію вільних форм кисню, уповільнення перекисного окислення ліпідів. Проантоціанідини олії виноградної кісточки, як стверджують наукові дослідження (2002г), маючи антибактеріальну (патент США 6210681), противірусну, протиалергічну, протипухлинну активність, здатні впливати на ферменти етанокислювальної системи. Ці властивості використовуються для пом'якшення шкідливої дії алкоголю на організм. Науково-дослідні дані демонструють активізацію споживання кисню, сприятливий вплив на мітохондрії скелетної мускулатури під час вживання олії. Крім того, дослідники виявили, що олійний екстракт із кісточки багатий на поліфеноли, які запобігають дегенеративним захворюванням нервової системи, як-от хвороба Альцгеймера.
Дослідники з Вірджжинії (США) вважають, що олія виноградної кісточки допомагає стримувати розвиток діабетичної ретинопатії, нефропатії, хвороб серцево-судинної системи в людей, які страждають на цукровий діабет. Наявність ресвератролу в виноградній кісточці дає змогу поліпшити метаболізм глюкози та знизити ризик судинних ускладнень.
Біологічно активні речовини олії забезпечують високі гепатопротективні властивості, сприятливо впливають на функціонування печінки, жовчного міхура. Наявність стеролів сприяє зниженню рівня небезпечних для організму ліпопротеїдів низької щільності.
Корисна олія і для чоловічого організму, у комплексному лікуванні простатиту, ДГПЖ (аденоми), чоловічого безпліддя, у разі порушення ерекції.
Як додатковий засіб, олія виноградної кісточки призначають у разі захворювань шлунково-кишкового тракту: гастритів, виразкової хвороби шлунка та 12перстної кишки, ерозивних пошкоджень слизової оболонки; у комплексному лікуванні холециститу, гепатиту, шлунково-кишкового тракту.
Олія використовується у разі синдрому хронічної втоми, стресових навантажень, астенії, схильності до запальних захворювань, у разі зниження працездатності. Виноградна олія необхідна для профілактики та комплексного лікування судинних порушень, зменшення ризику тромбоутворення, інфарктів, інсультів, атеросклерозу, гіпертонічної хвороби, варикозного розширення вен. Вона надійно захищає від інфекцій, підвищує життєвий тонус і імунітет.
У геронтології його призначають для підвищення життєвого тонусу та запобігання передчасному старінню.
Олія виноградної кісточки заслужено вважається «гормоном молодості».
Рослинні поліфеноли, схожі за структурою з жіночими гормонами — естрогенами, покращують процеси синтезу білка колагену, сприяють росту волосся, нормальному функціонуванню сальних залоз.
Виноградна олія сприятливо діє на шкіру обличчя, надає їй доглянутого вигляду, сприяє зниженню саловідділення, звужує пори, добре доглядає за пошкодженим волоссям.
Висока харчова цінність, оздоровчі властивості, приємний аромат горіха, пряний смак дають змогу цій олії конкурувати з кукурудзяною та іншими оліями. Олія стійка до високих температур, покращує смак смажених страв і випічки, збагачує салати та холодні страви. Його додають до інших олив для захисту від прогорання.
Хлорофіл у складі олії, надає йому зеленуватого забарвлення та лікувальних властивостей.
Показання до застосування:
Рекомендується як додаткове джерело есенціальних поліненасичених жирних кислот, жиророзчинних вітамінів, антиоксидантів для профілактики серцево-судинних захворювань, а також до раціону під час таких станів і захворювань:
- імунодефіцитні стани на тлі стресів, втоми, у разі підвищених фізичних і розумових навантажень;
- синдром хронічної втоми, астенічні стани, стресові перевантаження;
- анемія;
- серцево-судинні патології (ІБС, атеросклероз)
- судинні порушення (переднінсультні та передінфарктні стани, варикозне розширення вен);
- порушення обміну речовин (запалювання, цукровий діабет, сечокам'яна хвороба, подагра);
- хронічні захворювання печінки, жовчного міхура;
- атонію кишківника, закрепи;
- запальні захворювання верхніх дихальних шляхів (тонзиліти, бронхіти);
- алкогольна залежність;
- передчасне старіння.
Зовнішнє застосування:
- вугровий висип, купероз, пігментація; жирна, пориста шкіра;
- для відновлення волосся.
Спосіб застосування та дози
По 15 крапель тричі на день із 0,5 чайної ложки меду або на хліб, за 30 хвилин до приймання їжі.
Лікувально-профілактичний курс 10-30 днів.
У разі потреби повторити.
Приймання фітопрепарату не скасовує призначення лікаря.
Основні | |
---|---|
Упаковка | Пластикова тара |
Виробник | ДаникаФарм |
Віджим | Перший холодний |
Тип олії | Виноградної кісточки |
Об`єм | 30 мл |
- Ціна: 45 ₴